fredag den 9. april 2010

Pencilin - hvad virker bedst...

Det er jo meget individuelt hvad der virker bedst på hvilket barn, og naturligvis kan der være forskel på hvad barnet fejler. Jeg vil dog komme med vores erfaring, og hører meget gerne jeres også.

Inden diagnosen blev stillet fik vi for det meste bredspektret pencilin, som skulle tages to gange dagligt i ti dage. Ofte afløste den ene pencilinkur den anden, og sjældent hjalp det. Der gik for det meste også 5-6 dage før det hjalp.

Zitromax
Da vi så havde fået stillet diagnosen, havde jeg hørt fra en kær kollega, hvis søn også lider af MBL-Mangel, at de fik et bestemt mærke. Det foreslog jeg min læge, og det har vi siden brugt med stor held.

Det hedder Zitromax og er en lidt skrap dosis, til gengæld skal det kun gives 1 gang dagligt i 3 dage og så er det slut. Det er 5 ml. (måske mere alt efter barnest vægt) - så det er en stor dosis, og det smager virkelig ikke godt. Det skal i den grad bare hældes i barnet, til gengæld er det super hurtigt overstået og så virker det nærmest med det samme - i hvert fald her i huset.

Det har hjulpet os meget at få dette mærke, og specielt har August fået mere appetit på mad igen. Efterhånden smagte alt jo nærmest af pencilin, fordi vi prøvede at skjule det i alt muligt.

Vi kan også anbefale at købe en Medicinus (se billedet), som er en slags elefant, hvor man putter sprøjten med pencilin i, og på den måde bliver det lidt "sjovere", hvis man kan sige det i det her tilfælde, at få pencilin. Kan kun købes på apoteket.Panodil junior i stikpiller
Vi har haft stor glæde af at benytte Panodil i stikpilleform. Det har ofte reddet både August og os i løbet af en nat, hvor han har grædt af smerter og samtidig er blevet så overtræt at det bliver endnu mere svært at finde ro. Jeg vil på ingen måde opfordre til at bruge løs af disse piller, men som overlægen på sygehuset sagde til os "der er ingen fare ved at give en Panodil - og ingen voksne vil acceptere den smerte det er at have mellemørebetændelse".


Hvad er jeres erfaringer?

Skrevet den 9/4 2010 - opdateret den 5/3 2014

4 kommentarer:

 1. Det kunne være man skulle bede om det næste gang. For Anders er begyndt at få allergisk reaktion på Imacillin og det er faktisk det eneste de vil behandle ham med (dog ikke vores ørelæge for han har set det ikke hjælper på møb.)

  SvarSlet
 2. Ja det er nemlig det der er problemet - de små pus ender med at blive immune overfor en slags pencilin, hvis de får det for ofte eller også kan de begynde at blive allergiske overfor det.

  Hvis du prøver Citromax, hører jeg gerne fra dig om hvordan det virkede for jer.

  Smil fra Mia

  SvarSlet
 3. Hej Søde Mia

  Jeg er lidt glad over at du skriver der kunne gå 5-6 dage før pens. virkede på August, for vi har alle gange talt om SÅ længe det egentlig var om at virker på Rasmus, så måske er det løsningen, men jeg vil da helt klart prøve at få vores læge over på det næste gang Rasmus skal have pens.

  Christina

  SvarSlet
 4. Kære Christina

  Tak for din besked. Ja det er præcis det vi skal bruge denne side til - at hjælpe hinanden med at finde ud af hvad der evt. kan virke. OG igen - I er ikke alene - vi kender det alt for godt.

  De kærligste tanker fra
  Mia

  SvarSlet